Een nieuwe start op de grens van stad en natuur

De Notentuin wordt een nieuw buurtje in Lelystads nieuwste wijk Warande. De stad is hier vlakbij, maar vooral de natuur springt in het oog. Hier woon je tussen twee parken in: het Elzenpark en het toekomstige Esdoornpark. Deze parkbossen worden met elkaar verbonden via een groene verbindingszone. Je zou er maar wonen.

Lelystad is de hoofdstad van Flevoland, vernoemd naar ingenieur Cornelis Lely, de grondlegger van Flevoland. Hij kwam als eerste met een plan om de Zuiderzee in te polderen. Inmiddels, vele jaren later, is Lelystad uitgegroeid tot een stad die ruimte ademt. Er is ruimte voor natuur, water en lucht. Lelystad geeft lucht. En dat voel je.

 

Stads, groen en waterrijk

Door de jaren heen is Lelystad uitgegroeid tot een levendige en gezellige stad aan het IJsselmeer. Het centrum is rijk aan winkels, restaurants, cafeetjes en culturele hotspots. Hier hoef je je geen dag te vervelen. Vooral voor waterliefhebbers is Lelystad een echt Walhalla. Maar ook als je van de natuur houdt kom je ogen en oren te kort. De Oostervaarderplassen, het nieuwe Esdoornpark en de Marker Wadden zijn het ontdekken allemaal meer dan waard.

 

Lekker centraal

In De Notentuin woon je overal dichtbij. Voor je dagelijkse boodschappen fiets je naar de supermarkt of bakker. Scholen, kinderopvang en sportgelegenheden vind je overal. Om fijn te wonen hoef je Lelystad niet uit. Wil je dat wel? Vanuit De Notentuin rijd je via de A6 zo richting Amsterdam, Utrecht of Zwolle. Ga je liever met het OV? Ook het treinstation ligt op fietsafstand. Waar je ook naartoe gaat, Lelystad is de ideale uitvalsbasis om te wonen.

 

Interesse? Bekijk het aanbod en schrijf je in!

 

Zien, doen en beleven in Lelystad

 

Stads, groen en waterrijk; Lelystad is het allemaal. En dat zorgt ervoor dat er heel veel te zien, te doen en te beleven is. We zouden je graag elke straathoek, elke boom en elk steigertje laten zien, maar we beperken ons in tot een verrassende top 5!

 

 Oostvaardersplassen
De Oostvaardersplassen vormen een bijzonder moerasgebied tussen Almere en Lelystad. Hier leven duizenden ganzen en watervogels, heckrunderen, konikpaarden, edelherten en vossen. Start een mooie wandel- of fietstocht vanuit het Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders en geniet van een lekkere lunch in het restaurant. Spot de dieren met de aanwezige verrekijkers of ga op pad met de boswachter. Met een beetje geluk zie je de zeldzame zeearend!

 

Marker Wadden
Het nieuwste stukje land van Nederland: de Marker Wadden, bestaande uit vijf nieuwe eilanden in het Markermeer. Het eerste eiland is al toegankelijk voor publiek. Met een natuurhaven, wandelroutes, vogelkijkhutten en een strand. Een heerlijke plek om uit te waaien, te wandelen en vogels te spotten. Je kunt de Marker Wadden met eigen boot of charter bereiken, of via de veerdienst.

 

Het Belevenissenbos
Klimmen, klauteren, vies worden. Alleen voor kinderen? Zeker niet. In Lelystad heb je het grootste speelbos in Nederland: het Belevenissenbos. Hier vind je 40 hectare natuur om in te spelen. Je kunt fietsen, mountainbiken en er zijn verschillende survivalroutes te volgen. Leuk voor jong en oud!

 

Het Werkeiland
Werkeiland Lelystad was een eiland in het IJsselmeer. De eerste bewoonde arbeidershuizen voor de dijken polderwerkers zijn hier te vinden. Toen Oostelijk Flevoland in 1957 droogviel, waren ze nog tot 1967 de enige Lelystadse bewoners. Hier hebben de echte pioniers gewoond! Daarom noemen ze deze huizen ook wel Pionierswoningen. Eén van deze woningen is omgetoverd tot B&B waar je heerlijk kunt overnachten.

 

Batavia Stad Fashion Outlet
Houd je van shoppen en goede deals? Dan mag een bezoek aan Batavia Stad Fashion Outlet niet ontbreken. Hier zijn meer dan 250 nationale en internationale merken te vinden met de laatste trends in mode, maar bijvoorbeeld ook in sieraden en keukenwaar. De winkels bieden een ruime keuze aan stijlvolle collecties met korting. Hier beleef je een compleet dagje uit.

Wonen in harmonie met de natuur

De Nooten in Warande bestaat uit twee buurten: Groot Nooten en Klein Nooten. De Nooten verbindt het Elzenpark met het toekomstige Esdoornpark en herbergt één van de hoofdfietsroutes van de wijk. Woningen oriënteren zich op beide parken en op de fraaie wandelroute Torenvalktocht. In De Nooten zullen verschillende nootdragende boomsoorten de naam eer aan doen. In zowel Groot Nooten als Klein Nooten staat de natuurlijke uitstraling centraal. In De Notentuin, gelegen in Klein Nooten, wordt veel gewerkt met natuurlijk ogende materialen, passend bij de omgeving van de Torenvalktocht en de nabijgelegen parkbossen.